Trojská 230/96, 171 00 Praha 7 - Troja, tel.: +420 284 691 121, e-mail: info@mctroja.cz česky english

Úvod » Aktuality

Koronavirus - informace a opatření

Vláda kvůli šíření koronaviru v Evropě vyhlásila v ČR nouzový stav. Platí od čtvrtka 12. 3. 2020 od 14 hodin po dobu 30 dnů. Od pátku 13. 3. jsou v platnosti další zásadní omezení. Zakazují se veškeré veřejné akce s účastí nad 30 osob. Restaurace a hospody musí mít zavřeno denně od 20:00 do 6:00 hod. Zavírají se také restaurace v nákupních centrech, bazény, posilovny, kluby, knihovny galerie a další místa. Od sobotní půlnoci platí zákaz vstupu do ČR pro cizince z rizikových zemí. Češi zase nesmí cestovat opačným směrem.

Mimořádná opatření vlády naleznete zde.

Další podrobné informace naleznete na stránkách Státního zdravotního ústavu www.szu.cz nebo na stránkách Ministerstva zdravotnictví ČR www.mzcr.cz.

Ministerstvo zdravotnictví spouští nové webové stránky ke koronaviru

V souvislosti s aktuálním výskytem koronaviru v České republice spouští od 12. března Ministerstvo zdravotnictví ČR nové stránky https://koronavirus.mzcr.cz. Široká veřejnost zde najde aktuální statistiky o laboratorních vyšetřeních, informace a opatření vydaná v souvislosti s koronavirem. Stránky jsou průběžně aktualizovány.

Informace týkající se přímo Prahy na Bezpečnostním portálu hl.m.Prahy.

Potřebujete pomoc nebo chcete pomoci seniorům - Život90

Od 10.3.2020 zřídilo hlavní město novou informační linku na čísle 800 100 991 pro obecné a technické dotazy veřejnosti a institucí vztahující se k řešení situace s koronavirem. Linka má ve vztahu k veřejnosti ulehčit linkám krajské hygienické stanice a zodpovědět obecné otázky ke koronaviru. Ve vztahu k městským částem a městským, ale i soukromým organizacím, bude linka mimo obecných otázek řešit i technické dotazy a požadavky. V provozu bude až do odvolání každý den od 9 do 18 hodin. Linka neslouží pro zdravotní konzultace a občany se zdravotními obtížemi, ti by se měli nadále obracet na infolinky Hygienické stanice hlavního města Prahy a Státního zdravotního ústavu.

Soubory ke stažení

ikona pdf Informace pro občany - vícejazyčná ( PDF 480.5 kB )

Publikováno: 13.03.2020