Trojská 230/96, 171 00 Praha 7 - Troja, tel.: +420 284 691 121, e-mail: info@mctroja.cz česky english

Úvod » Aktuality

Jarní úklid v Troji

       uklidme     

 

 

 

Velký Jarní Úklid – ukliďme Svět, ukliďme Česko, ukliďme Troju

 

Jako každý rok i letos na jaře proběhnou na mnoha místech úklidové i jiné akce na pomoc přírodě a ke zlepšení životního prostředí. Městská část stejně jako loni zvolila termín ke konci dubna, úklid se tedy uskuteční v sobotu 23.4.2022 od 9 hodin, při příležitosti Dne Země, vyhlašovaném od roku 1970 každý 22.duben (více informací k této celosvětové kampani najdete na webu https://www.earthday.org/ - v angličtině, lze využít automatický překlad).

Výchozí místa, kde bude k dispozici základní vybavení (pytle na odpad, rukavice) a bližší informace – kde uklízet, kde zanechat sesbíraný odpad a podobně, zůstávají také stejná jako loni:

  1. u trojské lávky
  2. u tramvajové zastávky Trojská
  3. v Obecním sadu v Podhoří
  4. u Pusté vinice v ulici Pod Havránkou
  5. u parkoviště ZOO pod zámkem
  6. Pod Salabkou x Trojská

Sesbíraný odpad můžete ponechat na výše uvedených stanovištích, u cest (tak aby bylo možné přijet k nim autem), nebo jej dopravit do přistavených kontejnerů. Aktuální informace budou zveřejněny na webu a fb MČ, a v den úklidu na výchozích stanovištích.

 

Každý samozřejmě může přiložit ruku i mimo výše uvedený termín, buďto se přidat k některé z akcí, zveřejněných na webu https://uklidmesvet.cz/ a https://www.uklidmecesko.cz/, nebo si udělat svůj vlastní úklid nepořádku ať v okolí bydliště, či při procházce Trojou – stačí vzít s sebou rukavice, starou tašku nebo menší pytel, a po cestě téměř jistě (bohužel) najdete věci, které do přírody nepatří. Jelikož se bude z velké části jednat o PET lahve, nápojové plechovky, skleněné lahve a další obaly, je možné je po roztřídění vhodit do příslušných barevných kontejnerů na tříděný odpad.

 

Děkujeme VŠEM, kterým není lhostejný stav veřejných prostranství!

Ať takováto „zátiší“ z přírody zmizí

 

            

 

 

 

Soubory ke stažení

ikona pdf Pozvánka ( PDF 1406.9 kB )

Publikováno: 19.04.2022